fredag, november 18, 2005

En ny sorts dag

AtalanteLABS femte dag blev lite annnorlunda. Lugnare. Inte minst för Niklas som låg sjuk hemma fram till kl 15. Men också på scenen där inte så mycket pågick samtidigt som under dagarna innan.
Niklas reste sig dock och hade möte med Marcus o Uncas o gick igenom alla projekt som är igång. Även med Lisa o Grith hade han senaregenomgång. Vi kunde också till vår lättnad anställa Anton Sjöstrand som ljussättare. Han kommer på måndag.
Annars har Jim skaffat extra dator o sitter hemma o förbereder projektioner av livekamera, bilder o filmer till fondväggen. Marcus har byggt och hängt upp takvagga för 2 videoprojar. Uncas har spelat in komp till låt för Josefin. Ewik o Minna har jobbat med kläder, bjällror, tält o filmar för fullt. Grith o Niklas har börjat med ljud. Grith har spelat glas, vatten, trumma, tejp o annat. Niklas har spelat in. Speciellt nöjda var de med rytmisk en loop till Purcell, de kallar den "Galärslav"? Hålls det försvunna barnet i själva verket som galärslav av Herodes?
Uncas gick iväg för att repa med Josefin och skall skriva text till sången. Han har också hittat ett nummer av Husmodern från 1930. Där kan man läsa en trevligt reportage om drottning Victoria och hennes Egyptiske slav. Att ha en slav från Afrika ansågs i Sverige uppenbarligen alldeles naturligt så nyss som för 75 år sedan. Hur mycket har verkligen hunnit att ändras sen dess? På djupet?
Denna text kanske kan vara utgångspunkt för text o idé till nya sånger? Och till en performance? Niklas o Uncas skall spåna texter, bla till dansande Maurier.
De nummer som vi ser konturer av just nu är:
Grith, Niklas 2 st, Purcell och Wagner. Gunilla Witt, 2-3 läsningar. Dansande Män med text. Husmodern performance. Film med trumpinnar. Minna Ewik tält. Skuggdans m Paula, Janni mfl. Colin o José musik o text. Uncas Josefin mfl låt. Anna Sven Tony ljud text performance. Malin Niklas låt. Johan Kylén o Masoud kommer säkert att göra något. Och som sammanbindande kitt Jim med projektioner av modeller på scen, bilder från datorn och filmer. JoJo!
Får se om vi hörs i morrn. Annars måndag
Hälsningar Niklas

2 Comments:

Blogger fröken Bärfis said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

19 november, 2005 10:42  
Blogger fröken Bärfis said...

såg inte några bokstäver alls om mitt deltagande. jag var där hela dagen igår och observerade eder frånvaro. jag var förvisso ensam som vanligt. är jag inte värd att omnämnas alls, tycker ni, trots min enorma insats i edert spektakel? ingen betydelse! ingen roll att spela i eder jävla lista på "nummer vi kan se konturer av just nu". nä, precis. visst. rätt uppfattat, jag är större än så - kan inte reduceras till ett jävla nummer i eder loppcirkus.
mina drömmar om nätterna handlar inte om er. jag drömmer om alex. och cilla.
bara så ni vet.

19 november, 2005 10:48  

Skicka en kommentar

<< Home