onsdag, november 23, 2005

Precis som det skall vara

Nu känns det att det är som det skall. Det går inte längre att röra sig utan att man träffar någon som måste lösa ett problem. Och hela tiden glömmer man vad det egentligen är man håller på med eftersom det pågår 2-8 saker samtidigt och man just sprungit in i nåt som måste lösas innan man öht kan göra något annat. (Som tex ensemblen som har en kvart kvar av sin reptid o fortfarande inte har ljud ur högtalarna…) Och så.
Dagens tekniska höjdare. Sven kunde skriva på en dator som är kopplad t proj med hjälp av trådlöst tangentbord. Han kunde befinna sig var som helst på scenen. (Vi som var rädda för fler datorer, extra sladdar.) Teknisk höjdare 2. Att 4 Gb film kopierades från firewiredisk till Jims Pb 17 på en minut. Så fort. Vi fattade inget. Teknisk dip 1. Att Anna, Sven o Tony inte fick ljud på en evighet. (Mänskliga faktorn mm.) Teknisk strul 2. Att Jims dator fortfarande kraschar en gång per timme. (Jim använder Modul8 på Tiger. (Är Tiger problemet?) Niklas kör Arkaos på Panther o kraschar aldrig. (Tur??) Annars är vi så lyckliga över att data-proj-tekniken verkligen fungerar. Detta har vi ju velat länge. Dagens reflektion: Nästa LAB utgår vi från denna scenteknik o detta sceniska koncept o arbetar vidare med innehållet o får mer tid till arbete på scenen tillsammans.
Anton har jobbat vidare med ljuset med inspiration o energi. Marcus o Lisa har hängt lampor fram till efter 22. Skuggspel repades på morgonen av Paula, Lisen o Niklas utan ljus, skuggor o film. Trivsamt men lite trött. (Malin skall vara med o sjunga i numret.) Sen var det ingen rörelseverkstad men väl filmer o annat i Ewiks o Minnas turkiska verkstad. Sen kom Sven, Anna o Tony som tyvärr fick massvis med tekniskt ljudstrul. Men när det väl kom igång... Spännande. Sen fortsatte Grith o Niklas med repetitione av sin kamikazeremake av operor. Puh! Sen blev det genomdrag av 5 nummer i sträck i närvaro av bla Mika, José o Michel Droetto. Projektioner, modeller stod sig väl o måste prövas vidare. Niklas nya film m Hannes på lufttrummor blir en bra start. (Som en polsk cirkuskabaret på japanska!). Gunnila o Grith var bra i modell- o bildvärldar, liksom Ewik o filmer. Det kommer att funka.
I morgon blir det genomdrag av allt. (Dvs allt som är klart och alla som har möjlighet att komma.) Det är mycket vi fortfarande inte sett. Inte minst det nya saker som Jans nya sång och låten/numret Malin o Niklas skall göra tor-fre. Och så flygplansdansen…
Sen blev det ARBETE. Niklas o Jim (o Ewik o Johan) (Johan har förresten gjort en ny film) fixade/kopierade/lade tillrätta filmer o bilder. Det kommer att bli bra. Hinner vi?
Niklas