tisdag, november 22, 2005

Kaos på plats

Måndagen var intensiv med skuggrep och stormöte och sen en relativt snurrig dag med många parallella spår där bildletande på internet varvades med projektorhängning, 20 meters VGA-sladdar, datastrul, pressmedddelanden och mycket annat. Toppat av en Fröken Bärfis-diskussion som mynnade ut i föregående blog och Bärfis svar på denna.
Nu är projektorerna på plats i taket. Datorerna som styr bild, film o livekamera installerade på scenen, långa firewiresladdar till livekameran inköpta, och voila! Det funkar. (Även om Jims dator hänger sig ibland.) Vi är otroligt förtjusta i formatet med de små modellerna på scenen o de enorma bilderna av detaljer på fonden. Det roliga är att fler o fler medarbetare också är förtjusta. Senast i raden ljussättaren Anton som sprang runt o filmade bland modellerna. Anton kommmer at sätta ljus men kan inte köra på fre-lör. Scen, bild o projektion kommer att bli kanon. Vi måste bara stabilisera datorerna.
Annars har Colin o José repat o hittat bra form med text o ljud. Snyggt att trasha ned powerpointen genom att filma av den med en dålig stillsbildskamera. Ewik o Jan Rådvik har jobbat röst. Däremot var flertalet för stressade för att ha ro för ljudverkstad. Istället jobbade Jan vidare med Gunilla o Jim o röst o bilder. Marcus hittade långa sladdar, Uncas pratade med Thomas Gustafsson om konstens uppgift, Mika gav alla en kram, Grith o Niklas arbetade sig målmedvetet fram till en någorlunda fungerande form för sin opera (Grith skall presentera Bourdieu), Masoud och Johan Kylén arbetar vidare, Uncas o Josefin repar och Ewik o Minna filmar o redigerar. Niklas har också filmat Hannes för trumfilm. Så det spinner på bra.
Ljus kommer att hängas kommande kvällar. Får samsas med olika rep o projtester.
Vi hörs/Niklas